Hozzávalók
-
1 szál póréhagymanagyobb
-
1 fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db krumpli
-
0.5 liter húsleves/alaplé
-
0.5 liter víz
-
4 dl főzőtejszín
-
só
-
fehérbors
-
1 evőkanál vaj
-
opcionális: levesgöngy, parmezán, petrezselyem
Leírás
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
Közben leveleire szedjük és megtisztítjuk a póréhagymát, majd karikára vágjuk és hozzáadjuk a vöröshagymához. Addig pároljuk, míg a póréhagyma összeesik. Hozzáöntjük a húslevest, fél liter vizet, valamint hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a levest.
Ha puhára főtt a krumpli, levesszük a tűzről és botmixerrel simára turmixoljuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt és összeforraljuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, hogy elég ízes-e. A tejszínes póréhagymalevest tálalhatjuk levesgyönggyel, vagy akár reszelt parmezánnal is, a tetejére díszítésként pedig szórhatunk egy kis aprított petrezselymet.