0 0
Tejszínes póréhagyma krémleves krumplival

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Adjust Servings:
1 szál póréhagyma nagyobb
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db krumpli
0.5 liter húsleves/alaplé
0.5 liter víz
4 dl főzőtejszín
fehérbors
1 evőkanál vaj
opcionális: levesgöngy, parmezán, petrezselyem

Tejszínes póréhagyma krémleves krumplival

Konyha:
    • 45
    • Adag: 4
    • Könnyű

    Hozzávalók

    Leírás

    Megosztás

    A vöröshagymát felkockázzuk, kevés vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.

    Közben leveleire szedjük és megtisztítjuk a póréhagymát, majd karikára vágjuk és hozzáadjuk a vöröshagymához. Addig pároljuk, míg a póréhagyma összeesik. Hozzáöntjük a húslevest, fél liter vizet, valamint hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a levest.

    Ha puhára főtt a krumpli, levesszük a tűzről és botmixerrel simára turmixoljuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt és összeforraljuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, hogy elég ízes-e. A tejszínes póréhagymalevest tálalhatjuk levesgyönggyel, vagy akár reszelt parmezánnal is, a tetejére díszítésként pedig szórhatunk egy kis aprított petrezselymet.

    Hobbikonyha.hu

    Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

    Barbecue csirkecomb és szósz
    Előző
    Barbecue csirkecomb sütőben isteni szósszal
    Magyaróvári csirkemell recept
    Következő
    Magyaróvári csirkemell – Fél óra alatt
    Barbecue csirkecomb és szósz
    Előző
    Barbecue csirkecomb sütőben isteni szósszal
    Magyaróvári csirkemell recept
    Következő
    Magyaróvári csirkemell – Fél óra alatt

    Szólj hozzá