Hozzávalók
-
50 dkg spagetti tészta
-
50 dkg darált hús
-
1 fej (nagyobb) vöröshagyma
-
1 db zöld paprika
-
2 doboz (darabolt) konzerv paradicsomkiváltható paradicsompürével
-
4 db paradicsom
-
3 zacskó nagy golyó mozzarella
-
olivaolaj
-
só
-
bors
-
majoránna
-
oregánó
Leírás
Sütőben sült bolognai sapegettit készítenél? Mutatjuk az egyik legtutibb receptet, ahol a végeredménynek nagyon nehéz lesz ellenállni!
—
A hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a darált húst, majd pár perc alatt fehéredésig pároljuk. Ezt követően beleöntjük a paradicsom konzervek tartalmát, valamint hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, oregánóval. Kb. 15-20 percig kis lángon pároljuk. (Ha elfőtte a levét, pótoljuk.)
Közben egy nagyobb edényben vizet forralunk, majd kifőzzük a tésztát, azonban nem a teljes ideig. A tészta csomagján feltűntetett főzési időből vonjuk le 2 percet és csak addig főzzük, majd szűrjük le.
Egy közepes méretű jénai tál aljába tesszük a tészta felét, erre tesszük a paradicsomos darált hús felét, majd kicsit összekeverjük. Felkarikázzuk a mozarella golyókat, és az egyiket eloszlatjuk a összekevert tészta tetején. Ezt követően kerül rá a tészta másik fele és a maradék darált hús. A maradék két felkarikázott mozarella golyókat eloszlatjuk a tészta tetején és megszórjuk egy kevés majorannával. Lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, majd levesszük a tetejét és további 5-10 percig sütjük, míg megpirul a tetején a sajt.