Hozzávalók
-
12 db csirke felsőcomb
-
2 fej vöröshagymaközepes
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál őrölt paprika
-
1 dl ketchup
-
0.5 dl mustár
-
3 evőkanál almaecet
-
1 evőkanál worcestershire szósz
-
1 egész citrom leve
-
1 evőkanál szójaszósz
-
1 evőkanál méz
-
3 evőkanál barna cukor
-
1 evőkanál étolaj
-
1 kávéskanál chilipor
-
25 g vaj
-
1 csapott teáskanál bors
-
1 táskanál só
-
1 evőkanál balzsamecet
Leírás
Sok fajta alapanyag kell hozzá, ettől függetlenül ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető barbecue csirkecomb. Próbáld ki Te is!
A BBQ csirkecomb sütőben is kiválóan elkészíthető, sőt! Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb módja épp ez.
Persze az barbecue csirkecomb lényege maga a barbecue szósz, ami ugyan sok alapanyagból áll, de ettől nem kell megijedni, mert az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád.
A szósz készítése:
Vágd apró kockákra a két közepes fej vöröshagymát, majd pedig némi étolajon pirítsd üvegesre. A fokhagymát is vágd apró darabokra és add hozzá a már megpirított vöröshagymához, majd pirítsd még maximum 1 percig.
Ha ez is megtörtént az összes egyéb alapanyagot add hozzá és 1-2 dl vizet is, majd pedig keverd jól össze és hagyd, hogy felforrjon.
Tipp: Lehetőleg magas falú, fedeles, tapasásmentes (pl. teflonos) edényt használj, mert az acél edényekben könnyen odaéghet a BBQ szósz.
Ha már bugyog, keverj rajta még párat, tedd a gázrózsát a legkisebb lángra és hagyd lassan főni fedő alatt, legalább fél órán keresztül. A cél, hogy jól összefőljenek az ízek.
Fontos, hogy legalább 5 percenként ránézz a BBQ szószra és keverd meg, mert könnyen odaéghet. Ha túl sok leve forrt el és már azt érzed, hogy kezd az a lábos aljára tapadni, öntsd fel némi vízzel.
A BBQ csirkecombok sütése:
Itt szintén nem lesz túl sok teendő. Az jól megtisztított felső csirkemell combokat sózd meg, forgasd meg a pácba, hogy mindenhol megfelelően ellepje és előmelegített sütőben, fóliával lefedve süsd kb. 80-90 percig. A sütési hőmérséklet 180-200 fok.
90 perc körül ellenőrizd a combok puhaságát és ha elég puha, vedd le a fóliát és süsd még 10-15 percig, hogy a combok bőre is finom, ropogós legyen. Ügyelj arra, hogy mindig legyen minimális szósz a tepsi alján, mert ha elpárolog, könnyedén odaéghet.
A BBQ csirkecombokat szinte bármilyen körettel tálalhatod, a zöldségektől, egészen a sült krumpliig.
A maradék barbecue szószt is tálald az étel mellé.