Hozzávalók
-
0.5 kg csirkemell
-
25 dkg csiperke gomba
-
15 dkg óvári sajtVagy trapista sajt
-
2 db TV paprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg gépsonka
-
só
-
bors
-
petrezselyem
-
étolaj
Leírás
Készíts fél óra alatt óvári szeletet csirkemellből! Az óvári csirkemell receptje pofonegyszerű és az egész család imádni fogja!
Előkészületek:
Az óvári csirkemell elkészítéséhez először vágd fel a hagymát apró kockákra, majd a gombát is darabold fel vékonyabb szeletekre és a paprikát is kisebb kockákra.
Eközben az előkészített csirkemell szeleteket, sózd, borsozd.
Pirítás:
A hagymát, paprikát, gombát egyszerre kezd el pirítani serpenyőben, kevés olajon, közepes lángon.
Ha szükségét érzed, adj hozzá időnként egy kis vizet. (A hagyma és a gomba összepirítása max. 10 percet igényel. Minimálisan sózhatod, borsozhatod.)
Időközben a csirkemell szeletek mindkét oldalát süsd serpenyőben négy-négy percig.
Összeállítás, sütés:
Ha a csirkemellek mindkét oldala kifehéredett és a hagyma, paprika, gomba hármas is összesült, a csirkemell szeleteket tedd egy kiolajozott tepsibe. A hússzeletekre kanalazd rá az összepirított zöldségeket, majd mindegyik szeletre tegyél egy-két szelet gépsonkát. Végül pedig borítsd be a húsokat óvári sajtszeletekkel és szórj rá egy kis petrezselymet.
Legvégül pedig 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 8-10 percig és már tálalhatod is.
Tipp : Természetesen ha nincs kéznél óvári sajt, a hagyományos trapista is teljesen jó lesz, de egyéb kemény sajtokat is nyugodtan használhatsz.