0 0
Svéd húsgombóc recept egyszerűen!

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
2 db tojás
1 csésze zsemlemorzsa
0.5 teáskanál
0.5 teáskanál bors
50 dkg darált hús
50 dkg kolbászhús
0.5 csésze liszt
1.3 liter húsleves/alaplé
étolaj

Svéd húsgombóc recept egyszerűen!

  • 45
  • Adag: 8
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, laktató és igazán finom svéd húsgombócok, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját!

  1. lépés: A tojásokat enyhén felverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, sót, borsot, és összekeverjük. Beledolgozzuk a darált húst, majd diónyi húsgombócokat formálunk belőlük, amiket lisztbe forgatunk.
  2. lépés: A lisztezett húsgombócokat közepes lángon, egy vastag aljú edényben, kevés olajon arany barnára sütjük, majd félretesszük őket.
  3. lépés: Ha kivettük a húsgombócokat, akkor az edénybe öntünk 1 liter alaplevet, majd forrásig melegítjük. Ekkor visszatesszük a gombócokat és készre főzzük őket, kb. 5-6 perc alatt.
  4. lépés: Ismét kivesszük a húsgombócokat és félre tesszük őket, míg besűrűsítjük a levet. Ehhez 2-3 evőkanál lisztet teszünk egy kisebb tálba, majd a maradék, 3 dl alaplével simára keverjük. Óvatosan hozzákeverjük az edényben lévő léhez, úgy hogy ne legyen csomós. Lassan kevergetjük, míg elérjük a kívánt sűrűségi fokot (hígabb mártás sűrűségű). 1-2 percig forraljuk, és elzárjuk a lángot. Ezt követően visszatesszük a húsgombócokat és összekeverjük.

Krumplipürével tálaljuk.

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

előző
Klasszikus isler házilag – szerintünk a legfinomabb
Lecsós szelet csirkemellből
következő
Lecsós szelet csirkemellből
előző
Klasszikus isler házilag – szerintünk a legfinomabb
Lecsós szelet csirkemellből
következő
Lecsós szelet csirkemellből

Szólj hozzá