Hozzávalók
-
1 kg lazacpisztráng
-
0,5 dl olivaolaj
-
só
-
bors
Leírás
A lazacpisztráng sütése serpenyőben is könnyedén megoldható, de ha még egyszerűbb megoldást keresel, akkor a tepsit ajánljuk. Így is garantáltan tökéletes állagú és ízletes lesz a lazacpisztráng, sőt!
A fűszerezés:
Ha ténylegesen a hal eredeti ízére szeretnél koncentrálni, akkor a són és borson kívül nem javaslunk más fűszert és ezeket is csak óvatosan. Persze a fűszerezés abszolút ízléstől függ, így a halakra jellemző fűszerek közül gyakorlatilag bármi szóba jöhet. Éppen ezért ezt a kérdéskört nem is ragoznánk tovább.
A sütés
A lazacpisztráng filé elkészítéséhez a gyakorlatban csak egy tepsire, olivaolajra, sóra és borsra lesz szükséged. És természetesen egy 180 fokra előmelegített sütőre, amiben 15 percig kell majd sütnöd a halat, alufólia és bármilyen egyéb fedő nélkül.
Tényleg nagyon egyszerű:
Olajozd be a halszeleteket, majd pedig a bőrös oldaluknál fogva helyezd el őket a tepsiben, és süsd 15 percig 180 fokos sütőben. Ennyi az egész!
Tipp: A filék között a serpenyőben mindig hagyj 2-3 cm helyet. Ennek megfelelően válaszd ki a tepsi méretét is. Erre azért van szükség, mert a hal levet fog ereszteni és el szeretnénk kerülni azt, hogy egyfajta párolási folyamattá váljon a sütés.