0 0
Lazacpisztráng filé recept sütőben!

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Adjust Servings:
1 kg lazacpisztráng
0,5 dl olivaolaj
bors

Lazacpisztráng filé recept sütőben!

Konyha:
    • 15
    • Adag: 4
    • Könnyű

    Hozzávalók

    Leírás

    Megosztás

    A lazacpisztráng sütése serpenyőben is könnyedén megoldható, de ha még egyszerűbb megoldást keresel, akkor a tepsit ajánljuk. Így is garantáltan tökéletes állagú és ízletes lesz a lazacpisztráng, sőt!


    A fűszerezés:

    Ha ténylegesen a hal eredeti ízére szeretnél koncentrálni, akkor a són és borson kívül nem javaslunk más fűszert és ezeket is csak óvatosan. Persze a fűszerezés abszolút ízléstől függ, így a halakra jellemző fűszerek közül gyakorlatilag bármi szóba jöhet. Éppen ezért ezt a kérdéskört nem is ragoznánk tovább.

    A sütés

    A lazacpisztráng filé elkészítéséhez a gyakorlatban csak egy tepsire, olivaolajra, sóra és borsra lesz szükséged. És természetesen egy 180 fokra előmelegített sütőre, amiben 15 percig kell majd sütnöd a halat, alufólia és bármilyen egyéb fedő nélkül.

    Tényleg nagyon egyszerű:

    Olajozd be a halszeleteket, majd pedig a bőrös oldaluknál fogva helyezd el őket a tepsiben, és süsd 15 percig 180 fokos sütőben. Ennyi az egész!

    Tipp:  A filék között a serpenyőben mindig hagyj 2-3 cm helyet. Ennek megfelelően válaszd ki a tepsi méretét is. Erre azért van szükség, mert a hal levet fog ereszteni és el szeretnénk kerülni azt, hogy egyfajta párolási folyamattá váljon a sütés.

    Hobbikonyha.hu

    Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

    Magyaróvári csirkemell recept
    Előző
    Magyaróvári csirkemell – Fél óra alatt
    Magyaróvári csirkemell recept
    Előző
    Magyaróvári csirkemell – Fél óra alatt

    Szólj hozzá