0 0
Lecsós szelet csirkemellből

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Lecsós szelet csirkemellből

  • Adag: 4
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Készíts egyszerűen és gyorsan lecsós szeletet csirkemellből. Ez a lecsós csirkemell nem igényel sok előkészületet és a végeredmény is igazán finom lesz!

Előkészületek

A csirkemellett vágd vékony szeletekre (kb. 1 cm), sózd, borsozd, forgasd vékonyan lisztbe.

Kockázd fel a paprikákat, a hagymát és a répát.

Sütés

Melegíts elő egy rozsdamentes acél edényt, vagy egy magasfalú serpenyőt, egy kevés olajjal (kb. 2 evőkanálnyi). Helyezd bele a csirkemell szeleteket és kérgesítsd addig, amíg a húsok mindkét oldala aranybarna nem lesz. Ha a csirkemellek már megfelelő kérget és színt kaptak, vedd ki őket az edényből és pihentesd.

Rozsdamentes acél edény esetén a csirkemell némi kérget hagy maga után. Ez nem gond, mert a következő lépésben fel fog oldódni.

Önts egy evőkanálnyi olajat az edénybe és kb. 5 percig pirítsd a felkockázott zöldségeket, folyamatos kevergetés mellett.

Az 5 perc elteltével önts kb. 5dl vizet az edénybe és várd meg amíg felforr. Ekkor helyezd az edénybe a korábban kivett csirkemell szeleteket és fedő alatt a legkisebb lángon párold a húst, amíg puha nem lesz. Ez kb. 30 percet vehet igénybe, függően a gázégő és a láng nagyságától. Időközben ellenőrizd a hús állagát és a víz mennyiségét is és ha szükséges öntsd fel vízzel.

Tálald rizzsel, vagy sült burgonyával.

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Svéd húsgombóc egyszerűen
előző
Svéd húsgombóc recept egyszerűen!
Afrikai harcsa sült burgonyával, salátával
következő
Afrikai harcsafilé sütése serpenyőben – Profin, de egyszerűen!
Svéd húsgombóc egyszerűen
előző
Svéd húsgombóc recept egyszerűen!
Afrikai harcsa sült burgonyával, salátával
következő
Afrikai harcsafilé sütése serpenyőben – Profin, de egyszerűen!

Szólj hozzá

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here