Hozzávalók
-
1 db kaliforniai paprika
-
teljes kiőrlésű liszt
-
1 db TV paprika
-
1 db (kisebb) vöröshagyma
-
1 db (kisebb) sárgarépa
-
0.5 kg csirkemell
-
só
-
bors
-
kakukkfű
-
metélőhagyma (snidling)
-
majoránna
-
5 dl víz
Leírás
Készíts egyszerűen és gyorsan lecsós szeletet csirkemellből. Ez a lecsós csirkemell nem igényel sok előkészületet és a végeredmény is igazán finom lesz!
—
Előkészületek
A csirkemellett vágd vékony szeletekre (kb. 1 cm), sózd, borsozd, forgasd vékonyan lisztbe.
Kockázd fel a paprikákat, a hagymát és a répát.
Sütés
Melegíts elő egy rozsdamentes acél edényt, vagy egy magasfalú serpenyőt, egy kevés olajjal (kb. 2 evőkanálnyi). Helyezd bele a csirkemell szeleteket és kérgesítsd addig, amíg a húsok mindkét oldala aranybarna nem lesz. Ha a csirkemellek már megfelelő kérget és színt kaptak, vedd ki őket az edényből és pihentesd.
Rozsdamentes acél edény esetén a csirkemell némi kérget hagy maga után. Ez nem gond, mert a következő lépésben fel fog oldódni.
Önts egy evőkanálnyi olajat az edénybe és kb. 5 percig pirítsd a felkockázott zöldségeket, folyamatos kevergetés mellett.
Az 5 perc elteltével önts kb. 5dl vizet az edénybe és várd meg amíg felforr. Ekkor helyezd az edénybe a korábban kivett csirkemell szeleteket és fedő alatt a legkisebb lángon párold a húst, amíg puha nem lesz. Ez kb. 30 percet vehet igénybe, függően a gázégő és a láng nagyságától. Időközben ellenőrizd a hús állagát és a víz mennyiségét is és ha szükséges öntsd fel vízzel.
Tálald rizzsel, vagy sült burgonyával.