0 0
Klasszikus isler házilag – szerintünk a legfinomabb

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

(kb. 30 db-hoz, 15 db összeragasztva közepes méretben)
A tésztához
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
20 dkg margarin
1 zacskó vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 zacskó vaníliás pudingpor
1 tábla étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
A töltelékhez
savanykás lekvár (meggy, szeder)

Klasszikus isler házilag – szerintünk a legfinomabb

  • Közepes

Hozzávalók

  • (kb. 30 db-hoz, 15 db összeragasztva közepes méretben)

  • A tésztához

  • A töltelékhez

Leírás

Klasszikus isler, de szerintünk ez a legfinomabb isler recept! Próbáld ki és győződj meg róla, hogy igazunk van-e!

A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, valamint a tojássárgájával. Hozzáadjuk a lisztet és a pudingport, majd homogén tésztává gyúrjuk. Az isler tészta állaga ragacsos lesz. Frissen tartó fóliába csomagolva 2-3 órát (lehetőség szerint egy egész éjszakát) a hűtőben pihentetjük, így könnyen kezelhető és nyújtható lesz az isler tészta.

A pihentetés után kicsit átgyúrjuk a tésztát, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd közepes méretű karikával kiszaggatjuk az islereinket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket (mivel nem fognak megkelni, így közelebb is rakhatjuk őket egymáshoz, kb. 1 centi távolságra) és 180 fokon kb. 8 perc alatt (sütőfüggő) világossárgára sütjük őket (nem kell megpirulnia a tésztának).

Ha kihűlt a tészta, kiválasztunk két darabot és az aljuknál fogva, lekvár segítségével összeragasztjuk őket. Ha összepárosítottuk a darabokat, gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és két evőkanál olajjal elkeverjük. A csokiba mártjuk az islereket, majd egymás mellé rakjuk őket és megvárjuk, hogy a csoki megkössön a tetejükön. Az olaj miatt a csoki nem fog keményre kötni. Ízlés szerint díszíthetjük őket fehér csokival, vagy akár színes cukorgyöngyökkel is.

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Tejszínes citromos torta recept
előző
Tejszínes citromos torta recept (18 cm-es tortaformához)
Svéd húsgombóc egyszerűen
következő
Svéd húsgombóc recept egyszerűen!
Tejszínes citromos torta recept
előző
Tejszínes citromos torta recept (18 cm-es tortaformához)
Svéd húsgombóc egyszerűen
következő
Svéd húsgombóc recept egyszerűen!

Szólj hozzá