Hozzávalók
-
1 kg afrikai harcsa filé
-
2 ek olivaolaj
-
só
-
bors
-
rozmaring
-
1 db citrom
Leírás
Az afrikai harcsa sütése egyáltalán nem nehéz feladat. Megmutatjuk, hogy mire figyelj ha az afrikai harcsát roston szeretnéd kisütni!
—
Mielőtt elkezdenéd:
- Az afrikai harcsa sütéséhez érdemes teflon bevonatú serpenyőt választanod, mert erre szinte biztosan nem tapad majd rá a hal húsa.
- A harcsát közvetlenül a sütés előtt sózd és fűszerezd.
A sütési folyamat:
- Fűszerezd be a filéket sóval borssal és rozmaringgal.
- Hevítsd fel a serpenyőt, majd csak ezt követően önts rá egy-két evőkanálnyi olivaolajat.
- Várd meg míg az olaj felhevül és oszlasd el a serpenyő egész felületén, majd pedig helyezd a serpenyőbe az afrikai harcsa filéket.
Tipp 1: Ne tegyél túl sok halszeletet a serpenyőbe egyszerre! (azért fontos, mert a sütés a cél és nem a párolás. Túl sok halszelet mellett nagyobb pára keletkezik és rövid időre a serpenyő is lehűlhet a behelyezést követően.) Az afrikai harcsa húsa elég lágy, így forgatásnál is jól jön a nagyobb hely a szeletek között.
Tipp 2: Ha bőrös filét sütsz, a bőrös résszel kezd meg a sütést és az egész folyamat alatt kb. 70%-ban ezt az oldalt süsd.
- Süsd a halszeletek egyik oldalát 4, a másik oldalát pedig 3 percig, majd facsarj rá egy kis citromlevet és tálald. (a sütési idő természetesen erősen függ a halszelet vastagságától is. A fenti idő egy kb. 2 cm vastag szeletre vonatkozik.)