0 1
Afrikai harcsafilé sütése serpenyőben – Profin, de egyszerűen!

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
1 kg afrikai harcsa filé
2 ek olivaolaj
bors
rozmaring
1 db citrom

Afrikai harcsafilé sütése serpenyőben – Profin, de egyszerűen!

  • 15
  • Adag: 4
  • Közepes

Hozzávalók

Leírás

Az afrikai harcsa sütése egyáltalán nem nehéz feladat. Megmutatjuk, hogy mire figyelj ha az afrikai harcsát roston szeretnéd kisütni!

Mielőtt elkezdenéd:

  • Az afrikai harcsa sütéséhez érdemes teflon bevonatú serpenyőt választanod, mert erre szinte biztosan nem tapad majd rá a hal húsa.
  • A harcsát közvetlenül a sütés előtt sózd és fűszerezd.

A sütési folyamat:

  1. Fűszerezd be a filéket sóval borssal és rozmaringgal.
  2. Hevítsd fel a serpenyőt, majd csak ezt követően önts rá egy-két evőkanálnyi olivaolajat.
  3. Várd meg míg az olaj felhevül és oszlasd el a serpenyő egész felületén, majd pedig helyezd a serpenyőbe az afrikai harcsa filéket.

Tipp 1: Ne tegyél túl sok halszeletet a serpenyőbe egyszerre! (azért fontos, mert a sütés a cél és nem a párolás. Túl sok halszelet mellett nagyobb pára keletkezik és rövid időre a serpenyő is lehűlhet a behelyezést követően.) Az afrikai harcsa húsa elég lágy, így forgatásnál is jól jön a nagyobb hely a szeletek között.

Tipp 2: Ha bőrös filét sütsz, a bőrös résszel kezd meg a sütést és az egész folyamat alatt kb. 70%-ban ezt az oldalt süsd.

  1. Süsd a halszeletek egyik oldalát 4, a másik oldalát pedig 3 percig, majd facsarj rá egy kis citromlevet és tálald. (a sütési idő természetesen erősen függ a halszelet vastagságától is. A fenti idő egy kb. 2 cm vastag szeletre vonatkozik.)

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Lecsós szelet csirkemellből
előző
Lecsós szelet csirkemellből
Krumplipüré készítése
következő
Krumplipüré készítése – ahogy mindenki szereti!
Lecsós szelet csirkemellből
előző
Lecsós szelet csirkemellből
Krumplipüré készítése
következő
Krumplipüré készítése – ahogy mindenki szereti!

Szólj hozzá