0 0
Tejszínes citromos torta recept (18 cm-es tortaformához)

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

A piskótához
5 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
A krémhez
2.5 dl víz
1.5 db citrom héja
1.5 db citrom leve
1 zacskó vanília pudingpor
4 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
5 dl tejszín (hideg)
1 zacskó habfixáló
A díszítéshez
1 db citrom
1.5 dl tejszín (hideg)

Tejszínes citromos torta recept (18 cm-es tortaformához)

  • Közepes

Hozzávalók

  • A piskótához

  • A krémhez

  • A díszítéshez

Leírás

A citromtorta receptek közül is az egyik legegyszerűbben elkészíthető könnyed sütemény, ami garantáltan ízlik majd az egész családnak! Próbáld ki Te is!

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. Elsőként felverjük a tojásfehérjét, fokozatosan adagolva hozzá a cukrot. Ha már kemény a hab, akkor finom mozdulatokkal hozzákeverjük a tojás sárgákat.
  3. A tojásos habhoz két-három adagban hozzászitáljuk a lisztet és szintén finom, óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  4. Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk és kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a piskóta masszát és elegyengetjük. A közepéről kissé kívülre húzzuk a tésztát, ezzel megakadályozva, hogy púpos legyen.
  5. Kicsit megütögetjük a formát, hogy a légbuborékok feljöjjenek a felszínre, majd betesszük az előmelegített sütőbe. 25 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk rá, hogy az első 20 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. 25 perc után tűpróbát végzünk, ha nyers a belseje, akkor tovább sütjük, míg kész nem lesz. Sütőrácson hűtjük.

Krém:

  1. Egy kis lábosba öntjük a víz felét, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, valamint a cukrot és vaníliás cukrot. Közepes lángon felforraljuk. Egy kisebb tálban a víz másik felével csomómentesre keverjük a pudingport, majd ha már forr a citromhéjas víz, egy habverő segítségével hozzákeverjük a pudingporos vizet. Folyamatos kevergetés mellett kemény pudingot főzünk belőle.
  2. A citromok levét kifacsarjuk és hozzákeverjük a keményre főzött pudinghoz.
  3. A kész pudingot hűvös helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön. Időnként érdemes átkeverni, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
  4. 5 dl tejszínt kemény habbá verünk a habfixáló segítségével. A felvert tejszínből kb. 3-4 púpos evőkanálnyit a kihűlt citromos pudinghoz keverünk. Csomómentesre keverjük. Ezt követően hozzáadagoljuk a maradék tejszínt is és simára keverjük.

Összerakás:

  1. A tortalapot három részbe vágjuk, majd megtöltjük a lapokat úgy, hogy a krémből a burkolásra is jusson. (A töltés után érdemes a tortát hűteni.)

Díszítés:

  1. A citromot felszeleteljük, és igény szerint elhelyezzük a tortán.
  2. A díszítésre szánt tejszínt szintén kemény habbá verjük és habzsákba töltjük. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát.

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Granola készítés házilag
előző
Granola recept házilag
következő
Klasszikus isler házilag – szerintünk a legfinomabb
Granola készítés házilag
előző
Granola recept házilag
következő
Klasszikus isler házilag – szerintünk a legfinomabb

Szólj hozzá