Hozzávalók
-
30 dkg spagetti tészta
-
1 csokor bazsalikomÁruházakban kapható műanyag cserépben
-
7 dkg parmezán sajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
só
-
olivaolaj
Leírás
Ez az egyik legegyszerűbb pesztós tészta, amit csak készíthetsz! Csupán pár összetevő, mégis ínycsiklandó lesz a végeredmény.
Elkészítés:
Tedd oda főni a fél kilogramm spagetti tésztát.
Mialatt a tészta fő, reszeld le a 70 dkg parmezán sajtot, szedegesd le a bazsalikom leveleit és pucold meg a két gerezd fokhagymát. Ezt a három összetevőt tedd be egy turmixgépbe és adj hozzá annyi olivaolajat, hogy kenhető állagot kapj. (kb. mint egy tubusos májkrémnél) Időközben sózd is meg ízlés szerint. Két három csipet só elegendő lehet. Ne feledd, hogy a parmezán önmagában is sós.
Tipp1:
Ha nincs turmixod, a bazsalikom leveleket és a fokhagymát nyugodtan vágd össze apró darabokra, majd a kés lapjával próbáld minél masszaszerűbbre szétnyomogatni. (mozsarat is nyugodtan használhatsz erre a célra)
Tipp2:
A parmezán sajtot mindenképp reszeld le, mert ha egyben, vagy kisebb darabokban teszed be a turmixba nem fogja megfelelően összedarálni és darabkák maradnak benne.
Miután ezzel megvagy, gyakorlatilag csak össze kell melegítened a tésztát az elkészült pesztóval. A pesztós tészta összemelegítésénél érdemes a főzővízből is használnod kb. egy decit.
A pesztós tészta ezzel gyakorlatilag elkészült. Tálalásnál nyugodtan szórj rá még parmezánt és díszítésnek tehetsz rá egy bazsalikomlevelet, ahogy mi is tettük.