Hozzávalók
-
1 db húsleves kocka
-
0.5 kg csirkemell
-
1 kg krumpli
-
olivaolaj
-
só
-
petrezselyem
Leírás
Előkészületek:
Kockázd össze a csirkemellet és a meghámozott krumplit is, körülbelül egyforma 1,5 centis kockákra.
Elkészítés:
A húsleves kockát keverd össze 4 evőkanál olivaolajjal, majd forgasd bele a kockára vágott csirkemellet és helyezd fél órára a hűtőbe.
Ha letelt a fél óra a csirkemell kockákat süsd készre egy serpenyőben, majd szedd ki őket és tedd félre.
Tipp: A serpenyőben maradt zsíradékot hagyd a serpenyőben, mert szükséges lesz a krumpli sütéshez.
A korábban kockákra vágott krumplit bő vízben főzd meg. (figyelj arra, hogy a krumpli ne legyen teljesen puha a főzés végén).
A megfőtt krumpli kockákat szűrd le (csepegtesd le róluk a vizet), majd tedd bele az előzőleg használt már felforrósított serpenyőbe és süsd őket folyamatos forgatás mellett. Ha szükséges, akkor adj hozzá még olivaolajat. Addig süsd, amíg a krumpli meg nem pirul.
Összeállítás:
Az elkészült krumpli kockákhoz add hozzá a csirkemell kockákat és forgasd őket össze.
Tálalás előtt szórj rá petrezselymet és kész is!