Hozzávalók
-
0.5 kg csirkecomb filéfelkockázva
-
1 csapott kávéskanál só
-
1 csapott kávéskanál bors
-
1 teáskanál majoránna
-
4 gerezd fokhagyma
Leírás
Brassói aprópecsenye csirkecombból? Szerintünk sokkal jobb, mint sertésből, vagy csirkemellből!
Amikor azt mondjuk, hogy ez a csirkecombos brassói valóban elronthatatlan, akkor nem viccelünk. Lássuk, hogy miért:
Előkészületek:
Vágd össze a hagymát apró kockákra, majd a fokhagymát (fokhagymanyomóval is tökéletes, ha nem szereted az apró fokhagyma darabkákat), és kockázd össze a fél kiló csirkecombot. Utóbbit kb.1,5 cm-es kockákra.
Tipp: A legjobb eredményt akkor éred el, ha felső combot használsz. Sokkal egyszerűbb filézni (vagy filézetten is kapható) és jóval omlósabb végeredményt kapsz így.
Sütés:
Hevíts olajat egy serpenyőben (ne sajnáld) és süsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a húst. Add hozzá a sót, borsot, majoránnát és legvégül a fokhagymát is, de mindhármat kizárólag akkor, ha a hús már kifehéredett és némi levet eresztett.
Ez után csak annyi a teendőd, hogy fedő alatt párold a húst 20 percig. 4-5 percenként nézz rá és pótold a vízveszteséget, de csak minimálisan.
Nem az a cél, hogy a húst megfőzzük. Kevés víz kell legyen alatta és úgy rotyogjon, mint egy pörkölt, alacsony lángon. Ha letelik a 20 perc, fedő nélkül főzd 2-4 percig, hogy a szaft minél sűrűbb legyen. Itt fontos a folyamatos kevergetés, mert gyorsan oda tud égni.
És készen is van!
Tálalás:
Mi ebben az esetben serpenyős burgonyával tálaltuk, de természetesen tálalhatod hagyományos sült krumplival, vagy felkockázott krumplival, ahogy a csirkemelles brassói receptünkben csináltuk.
Ha azt szeretnéd, hogy a krumpli is átvegye a brassói fűszerezését, nyugodtan forgasd össze vele 1-2 percig a serpenyőben.