0 0
Elronthatatlan brassói csirkecombból

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
0.5 kg csirkecomb filé felkockázva
1 csapott kávéskanál
1 csapott kávéskanál bors
1 teáskanál majoránna
4 gerezd fokhagyma

Elronthatatlan brassói csirkecombból

Tulajdonságok:
    Konyha:
      • 40
      • Adag: 2
      • Könnyű

      Hozzávalók

      Leírás

      Brassói aprópecsenye csirkecombból? Szerintünk sokkal jobb, mint sertésből, vagy csirkemellből!


      Amikor azt mondjuk, hogy ez a csirkecombos brassói valóban elronthatatlan, akkor nem viccelünk. Lássuk, hogy miért:

      Előkészületek: 

      Vágd össze a hagymát apró kockákra, majd a fokhagymát (fokhagymanyomóval is tökéletes, ha nem szereted az apró fokhagyma darabkákat), és kockázd össze a fél kiló csirkecombot. Utóbbit kb.1,5 cm-es kockákra.

      Tipp: A legjobb eredményt akkor éred el, ha felső combot használsz. Sokkal egyszerűbb filézni (vagy filézetten is kapható) és jóval omlósabb végeredményt kapsz így.

      Sütés: 

      Hevíts olajat egy serpenyőben (ne sajnáld) és süsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a húst. Add hozzá a sót, borsot, majoránnát és legvégül a fokhagymát is, de mindhármat kizárólag akkor, ha a hús már kifehéredett és némi levet eresztett.

      Ez után csak annyi a teendőd, hogy fedő alatt párold a húst 20 percig. 4-5 percenként nézz rá és pótold a vízveszteséget, de csak minimálisan.

      Nem az a cél, hogy a húst megfőzzük. Kevés víz kell legyen alatta és úgy rotyogjon, mint egy pörkölt, alacsony lángon. Ha letelik a 20 perc, fedő nélkül főzd 2-4 percig, hogy a szaft minél sűrűbb legyen. Itt fontos a folyamatos kevergetés, mert gyorsan oda tud égni.

      És készen is van!

      Tálalás: 

      Mi ebben az esetben serpenyős burgonyával tálaltuk, de természetesen tálalhatod hagyományos sült krumplival, vagy felkockázott krumplival, ahogy a csirkemelles brassói receptünkben csináltuk.

      Ha azt szeretnéd, hogy a krumpli is átvegye a brassói fűszerezését, nyugodtan forgasd össze vele 1-2 percig a serpenyőben.

      Hobbikonyha.hu

      Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

      Egyszerű tejszínes citromos csirkemell recept
      előző
      Tejszínes citromos csirkemell
      Ínycsiklandó pesztós tészta.
      következő
      Pesztós tészta, a lehető legegyszerűbben
      Egyszerű tejszínes citromos csirkemell recept
      előző
      Tejszínes citromos csirkemell
      Ínycsiklandó pesztós tészta.
      következő
      Pesztós tészta, a lehető legegyszerűbben

      Szólj hozzá

      Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here