Hozzávalók
-
1 kg répa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál kókuszolaj
-
1.2 liter zöldség alaplé
-
4 dl tej
-
1 teáskanál őrölt gyömbér
-
só
-
bors
Leírás
Most egy egyszerűen elkészíthető répaleves receptet mutatunk, ami nem a leggyorsabban, de legalább nagyon könnyen készíthető el! Mutatjuk a részleteket!
—
A sütőt 175 Celsius fokra előmelegítjük. A répákat félbevágjuk és 3-4 centiméteres darabokra szeljük, majd a hagymával és fokhagymákkal együtt egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A zöldségeket meglocsoljuk a kókuszolajjal, valamint sóval és borssal fűszerezzük. Összekeverjük, hogy az olaj és a fűszerek mindenhol érjék a répát, hagymát és fokhagymákat, majd 30-50 percig sütjük őket. 10 percenként átkeverjük.
A megsült zöldségeket egy nagyobb főzőedénybe tesszük, majd 2 csészényi zöldség levessel felöntjük. Botmixer segítségével darabmentesre pürésítjük. Hozzáadjuk a maradék két csészényi zöldséglevest, az őrölt gyömbért, valamint a tejet és készre forraljuk.
A leves tetejére tehető pirított zsemle kocka, kesu dió, zöldhagyma, petrezselyem, vagy cayenne bors ízlés szerint