0 0
Répaleves recept egyszerűen

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
1 kg répa
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kókuszolaj
1.2 liter zöldség alaplé
4 dl tej
1 teáskanál őrölt gyömbér
bors

Répaleves recept egyszerűen

  • 70
  • Adag: 6
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Most egy egyszerűen elkészíthető répaleves receptet mutatunk, ami nem a leggyorsabban, de legalább nagyon könnyen készíthető el! Mutatjuk a részleteket!

A sütőt 175 Celsius fokra előmelegítjük. A répákat félbevágjuk és 3-4 centiméteres darabokra szeljük, majd a hagymával és fokhagymákkal együtt egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A zöldségeket meglocsoljuk a kókuszolajjal, valamint sóval és borssal fűszerezzük. Összekeverjük, hogy az olaj és a fűszerek mindenhol érjék a répát, hagymát és fokhagymákat, majd 30-50 percig sütjük őket. 10 percenként átkeverjük.

A megsült zöldségeket egy nagyobb főzőedénybe tesszük, majd 2 csészényi zöldség levessel felöntjük. Botmixer segítségével darabmentesre pürésítjük. Hozzáadjuk a maradék két csészényi zöldséglevest, az őrölt gyömbért, valamint a tejet és készre forraljuk.

A leves tetejére tehető pirított zsemle kocka, kesu dió, zöldhagyma, petrezselyem, vagy cayenne bors ízlés szerint

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Pisztráng sütése serpenyőben
előző
Pisztráng sütése serpenyőben – így a legegyszerűbb!
Bulgurral töltött padlizsán
következő
Bulgurral töltött padlizsán
Pisztráng sütése serpenyőben
előző
Pisztráng sütése serpenyőben – így a legegyszerűbb!
Bulgurral töltött padlizsán
következő
Bulgurral töltött padlizsán

Szólj hozzá