Hozzávalók
-
0.5 kg csirkecomb filé
-
0.5 kg serpenyős burgonya
-
4-5 gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
-
vaj
-
olivaolaj
Leírás
Ha valami nagyon egyszerűt szeretnél gyorsan összedobni, akkor ezt próbáld ki!
Mosd meg a serpenyős burgonyát, alaposan dörzsöld meg, hogy minden szennyeződés lejöjjön róla, majd tedd forrásban lévő vízbe és főzd 6 percig az újbóli forrástól számítva.
Ha ezzel megvagy, vedd ki a serpenyős burgonyákat és csepegtesd le. Tégy némi vajat és olivaolajat egy serpenyőbe, majd ebben pirítsd mindaddig, amíg szép barnára nem sül. Időközben sózd, borsozd, de természetesen bármilyen egyéb fűszert is szabadon használhatsz. Ha még teltebbé szeretnéd tenni a serpenyős burgonya ízét, javasoljuk, hogy pucolj meg 4-5 db fokhagyma gerezdet, majd nyomd őket össze és forgasd át a burgonyával.
Ha elkészültél a serpenyős burgonyával, jöhet a csirkecomb sütése. Filézz ki fél kiló csirkecombot és kockázd fel kb. 1,5 centis kockákra. Sózd, borsozd, majd ezt is folyamatos forgatás, kevergetés mellett süsd ki.
Ha mindezzel megvagy, forgasd össze a csirkecomb darabkákat és a serpenyős burgonyát. Ha még szükségét látod, fűszerezd szabadon és kész is! Tálald önmagában, vagy salátával, esetleg savanyúsággal!