0 0
Tejszínes citromos csirkemell

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
0.5 kg csirkemell filé
2 dl főzőtejszín
4 dl húsleves/alaplé Vagy egy db tyúkhúsleves kocka
30 g vaj
1 db citrom
1 tk petrezselyem
50 g liszt
0.5 kg penne tészta
bors

Tejszínes citromos csirkemell

Konyha:
    • 40
    • Adag: 2
    • Könnyű

    Hozzávalók

    Leírás

    Megosztás

    Vajon összefér a csirkemell és a citrom? Ha valami különlegesre vágysz, ezt a csirkemelles receptet ne hagyd ki!


    A Tejszínes citromos csirkemell az egyik kedvencünk. Egyszerűen elkészíthető és ha könnyed csirkemelles fogásokról van szó, akkor szerintünk nincs párja.

    Lássunk is neki:

    A csirkemelleket tisztítsd meg a felesleges zsíroktól, csontdaraboktól és sózd, borsozd ízlésed szerint. A legjobb, ha a csirkemelleket egészben hagyod, de ha két lapos szeletre vágod, azzal sem lesz rosszabb a végeredmény. 

    A fűszerezést követően alaposan lisztezd be a csirkemelleket, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olivaolaj és a vaj keverékét, és helyezd a húsokat a forró serpenyőbe. Időközben elkezdheted a tészta kifőzését is. 

    Ebben a fázisban a forró serpenyő kérget kell képezzen a csirkemellek külső felületén. Éppen ezért gondosan forgasd a húsokat és figyeld, hogy mindkét oldala egyenlegesen süljön. Ha mindkét oldala aranybarnára sült vedd ki a csirkemelleket a serpenyőből és tedd őket félre. (Tipp: Ha igazán profi munkát szeretnél végezni, akkor a csirkemelleket az oldalaira is felállíthatod, hogy a ropogós kéreg maximálisian belepje a húst)

    A serpenyőbe, amiben a csirke idáig sült, öntsd bele az alaplevet és a főzőtejszínt, majd fűszerezd egy csapott evőkanálnyi petrezselyemmel és egy közepes citrom levével. A kapott elegyet főzd 5 percig, majd tedd bele a korábban félretett húsokat és főzd további 25 percig alacsony lángon, fedő alatt. Időközben mindig figyeld a csirkéket és legfőképp azt, hogy van-e alattuk megfelelő mennyiségű lé. (Tipp: Ha tyúkhúsleves kockával készíted az alaplevet, akkor előtte érdemes meleg vízben kikeverned azt, különben nehezen fog feloldódni.)

    25 perc elteltével leveheted a serpenyőt a lángról és már tálalhatod is a különleges tejszínes citromos csirkemellet. 

    Hobbikonyha.hu

    Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

    Amerikai káposztasaláta recept
    előző
    Amerikai káposztasaláta recept
    Amerikai káposztasaláta recept
    előző
    Amerikai káposztasaláta recept

    Szólj hozzá