Hozzávalók
-
0.5 kg csirkemell filé
-
2 dl főzőtejszín
-
4 dl húsleves/alapléVagy egy db tyúkhúsleves kocka
-
30 g vaj
-
1 db citrom
-
1 tk petrezselyem
-
50 g liszt
-
0.5 kg penne tészta
-
só
-
bors
Leírás
Vajon összefér a csirkemell és a citrom? Ha valami különlegesre vágysz, ezt a csirkemelles receptet ne hagyd ki!
A Tejszínes citromos csirkemell az egyik kedvencünk. Egyszerűen elkészíthető és ha könnyed csirkemelles fogásokról van szó, akkor szerintünk nincs párja.
Lássunk is neki:
A csirkemelleket tisztítsd meg a felesleges zsíroktól, csontdaraboktól és sózd, borsozd ízlésed szerint. A legjobb, ha a csirkemelleket egészben hagyod, de ha két lapos szeletre vágod, azzal sem lesz rosszabb a végeredmény.
A fűszerezést követően alaposan lisztezd be a csirkemelleket, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olivaolaj és a vaj keverékét, és helyezd a húsokat a forró serpenyőbe. Időközben elkezdheted a tészta kifőzését is.
Ebben a fázisban a forró serpenyő kérget kell képezzen a csirkemellek külső felületén. Éppen ezért gondosan forgasd a húsokat és figyeld, hogy mindkét oldala egyenlegesen süljön. Ha mindkét oldala aranybarnára sült vedd ki a csirkemelleket a serpenyőből és tedd őket félre. (Tipp: Ha igazán profi munkát szeretnél végezni, akkor a csirkemelleket az oldalaira is felállíthatod, hogy a ropogós kéreg maximálisian belepje a húst)
A serpenyőbe, amiben a csirke idáig sült, öntsd bele az alaplevet és a főzőtejszínt, majd fűszerezd egy csapott evőkanálnyi petrezselyemmel és egy közepes citrom levével. A kapott elegyet főzd 5 percig, majd tedd bele a korábban félretett húsokat és főzd további 25 percig alacsony lángon, fedő alatt. Időközben mindig figyeld a csirkéket és legfőképp azt, hogy van-e alattuk megfelelő mennyiségű lé. (Tipp: Ha tyúkhúsleves kockával készíted az alaplevet, akkor előtte érdemes meleg vízben kikeverned azt, különben nehezen fog feloldódni.)
25 perc elteltével leveheted a serpenyőt a lángról és már tálalhatod is a különleges tejszínes citromos csirkemellet.