0 0
Tejszínes citromos csirkemell

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
0.5 kg csirkemell filé
2 dl főzőtejszín
4 dl húsleves/alaplé Vagy egy db tyúkhúsleves kocka
30 g vaj
1 db citrom
1 tk petrezselyem
50 g liszt
0.5 kg penne tészta
bors

Tejszínes citromos csirkemell

Konyha:
    • 40
    • Adag: 2
    • Könnyű

    Hozzávalók

    Leírás

    Vajon összefér a csirkemell és a citrom? Ha valami különlegesre vágysz, ezt a csirkemelles receptet ne hagyd ki!


    A Tejszínes citromos csirkemell az egyik kedvencünk. Egyszerűen elkészíthető és ha könnyed csirkemelles fogásokról van szó, akkor szerintünk nincs párja.

    Lássunk is neki:

    A csirkemelleket tisztítsd meg a felesleges zsíroktól, csontdaraboktól és sózd, borsozd ízlésed szerint. A legjobb, ha a csirkemelleket egészben hagyod, de ha két lapos szeletre vágod, azzal sem lesz rosszabb a végeredmény. 

    A fűszerezést követően alaposan lisztezd be a csirkemelleket, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olivaolaj és a vaj keverékét, és helyezd a húsokat a forró serpenyőbe. Időközben elkezdheted a tészta kifőzését is. 

    Ebben a fázisban a forró serpenyő kérget kell képezzen a csirkemellek külső felületén. Éppen ezért gondosan forgasd a húsokat és figyeld, hogy mindkét oldala egyenlegesen süljön. Ha mindkét oldala aranybarnára sült vedd ki a csirkemelleket a serpenyőből és tedd őket félre. (Tipp: Ha igazán profi munkát szeretnél végezni, akkor a csirkemelleket az oldalaira is felállíthatod, hogy a ropogós kéreg maximálisian belepje a húst)

    A serpenyőbe, amiben a csirke idáig sült, öntsd bele az alaplevet és a főzőtejszínt, majd fűszerezd egy csapott evőkanálnyi petrezselyemmel és egy közepes citrom levével. A kapott elegyet főzd 5 percig, majd tedd bele a korábban félretett húsokat és főzd további 25 percig alacsony lángon, fedő alatt. Időközben mindig figyeld a csirkéket és legfőképp azt, hogy van-e alattuk megfelelő mennyiségű lé. (Tipp: Ha tyúkhúsleves kockával készíted az alaplevet, akkor előtte érdemes meleg vízben kikeverned azt, különben nehezen fog feloldódni.)

    25 perc elteltével leveheted a serpenyőt a lángról és már tálalhatod is a különleges tejszínes citromos csirkemellet. 

    Hobbikonyha.hu

    Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

    Amerikai káposztasaláta recept
    előző
    Amerikai káposztasaláta recept
    Brassói aprópecsenye csirkecombból
    következő
    Elronthatatlan brassói csirkecombból
    Amerikai káposztasaláta recept
    előző
    Amerikai káposztasaláta recept
    Brassói aprópecsenye csirkecombból
    következő
    Elronthatatlan brassói csirkecombból

    Szólj hozzá

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here