Hozzávalók
-
0.5 kg darált hús
-
3 dl rizs (száraz)
-
1 csapott evőkanál pirospaprika
-
1-2 db babérlevél
-
bors
-
só
-
olivaolaj
Leírás
Ha valóban gyors megoldást keresel a rizses húsra és darált húst használnál hozzá, ezt az egyszerű és gyors receptet ne hagyd ki!
Kevés olajon dinsztelj meg egy közepes fej vöröshagymát, majd adj hozzá fél kilogramm sertés darált húst és pirítsd, míg ki nem fehéredik. Adj hozzá egy csapott evőkanál pirospaprikát, ízlés szerint sót és borsot. Ha szereted a babérlevelet azt is nyugodtan adj hozzá.
Önts fel vízzel, míg az épp hogy ellepi a darált húst, majd pedig főzd addig, ameddig már csak minimális lé marad az alján.
Főzz ki 3 dl száraz rizst, majd pedig keverd össze az elkészített darált hússal és meg is vagy.
Tálald bármilyen savanyúsággal, vagy akár salátával.
Tipp: Ha igazán profin szeretnéd csinálni, akkor a még félkész darálthúshoz már hozzáadhatod a rizst, csak ügyelj arra, hogy a rizs állaga ideális legyen addigra amíg a hús is elkészül.