0 0
Répatorta mascarpone krémmel – Egészséges, mégis finom!

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
A tésztához:
0.75 bögre liszt
0.75 bögre nádcukor
0.4 bögre étolaj
1 csomag vaníliás cukor
0.75 teáskanál fahéj
2 db tojás
0.5 citrom héja
25 dkg reszelt sárgarépa
7.5 dkg darált dió
A krémhez:
3 dl habtejszín (hideg)
18 dkg mascarpone
2.5 dkg porcukor
8 dkg szeletelt mandula pirítva
színes fondant igény esetén
marcipán igény esetén

Répatorta mascarpone krémmel – Egészséges, mégis finom!

  • 2 óra
  • Adag: 5
  • Könnyű

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • A krémhez:

Leírás

A répatorta mascarpone krémmel tehető igazán lággyá és ínycsiklandóvá. Próbáld ki Te is a mascarponés répatorta receptünket és lepd meg vele az egész családot!


A mascarponés répatorta recepthez elsőként a száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban: a lisztet, sót, fahéjat és a sütőport. Egy másik tálban a tojásokat, az olajat, a cukrot, vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat konyhai robotgéppel alaposan kikeverjük. A tojásos masszához apránként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd a darált diót és a kislyukú reszelőn lereszelt sárgarépát is. Légkeveréses sütőben 170 fokon 50 percig sütjük. Tűpróba! Ha kész kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.

A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét pedig krémesre keverjük a porcukorral. A kikevert mascarponét óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert habtejszínhez.

A tésztát magasságától függően két, vagy három részre vágjuk és megtöltjük a lapokat úgy, hogy a krémből a torta oldalára is hagyunk. Egyenletesen bevonjuk a torta oldalát és tetejét a maradék krémmel díszítjük, majd kb. fél órára a hűtőbe tesszük.

A díszítéshez a szeletelt mandulát forró serpenyőbe öntjük és ügyelve, hogy ne égjenek meg a szeletek, enyhén megpirítjuk. Miután kihűltek a mandula szeletek, a torta oldalához nyomkodjuk, hogy szépen befedje. A torta ízlés szerint tovább díszíthető marcipánnal, vagy fondanttal.

 

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Bulgurral töltött padlizsán
előző
Bulgurral töltött padlizsán
Csokoládés szuflé
következő
Extra csokis csokoládé szuflé
Bulgurral töltött padlizsán
előző
Bulgurral töltött padlizsán
Csokoládés szuflé
következő
Extra csokis csokoládé szuflé

Szólj hozzá