Hozzávalók
-
A tésztához:
-
0.75 bögre liszt
-
0.75 bögre nádcukor
-
0.4 bögre étolaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.75 teáskanál fahéj
-
2 db tojás
-
0.5 citrom héja
-
25 dkg reszelt sárgarépa
-
7.5 dkg darált dió
-
A krémhez:
-
3 dl habtejszín (hideg)
-
18 dkg mascarpone
-
2.5 dkg porcukor
-
8 dkg szeletelt mandula pirítva
-
színes fondantigény esetén
-
marcipánigény esetén
Leírás
A répatorta mascarpone krémmel tehető igazán lággyá és ínycsiklandóvá. Próbáld ki Te is a mascarponés répatorta receptünket és lepd meg vele az egész családot!
A mascarponés répatorta recepthez elsőként a száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban: a lisztet, sót, fahéjat és a sütőport. Egy másik tálban a tojásokat, az olajat, a cukrot, vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat konyhai robotgéppel alaposan kikeverjük. A tojásos masszához apránként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd a darált diót és a kislyukú reszelőn lereszelt sárgarépát is. Légkeveréses sütőben 170 fokon 50 percig sütjük. Tűpróba! Ha kész kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét pedig krémesre keverjük a porcukorral. A kikevert mascarponét óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert habtejszínhez.
A tésztát magasságától függően két, vagy három részre vágjuk és megtöltjük a lapokat úgy, hogy a krémből a torta oldalára is hagyunk. Egyenletesen bevonjuk a torta oldalát és tetejét a maradék krémmel díszítjük, majd kb. fél órára a hűtőbe tesszük.
A díszítéshez a szeletelt mandulát forró serpenyőbe öntjük és ügyelve, hogy ne égjenek meg a szeletek, enyhén megpirítjuk. Miután kihűltek a mandula szeletek, a torta oldalához nyomkodjuk, hogy szépen befedje. A torta ízlés szerint tovább díszíthető marcipánnal, vagy fondanttal.