0 0
Krumplipüré készítése – ahogy mindenki szereti!

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
1.5 kg krumpli (pucolva)
7 dkg vaj
10 dkg tejföl
0.5 kiskanál fehérbors
3.5 teáskanál

Krumplipüré készítése – ahogy mindenki szereti!

  • 40
  • Adag: 6
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

A hagyományos krumplipüré receptje kifejezetten egyszerű. Megmutatjuk, mit hogyan csinálj, hogy a krumplipüré valóban olyan legyen, amilyennek lenni kell!

  1. lépés: A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd alaposan megmossuk.
  2. lépés: Egy nagy edénybe tesszük a felszeletelt krumplit, majd annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. A vízhez adunk 2 teáskanál sót, majd puhára főzzük.
  3. lépés: Ha megfőtt a krumpli leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat, tejfölt, borsot, majd a 1,5 teáskanál sót és krumplinyomóval alaposan összedolgozzuk.

Tipp1: A krumplipüré készítésénél a tejföl helyettesíthető tejjel is, úgy folyékonyabb állagot kapunk.

Tipp 2: Ha teljesen sima textúrát szeretnénk, akkor használjunk tejföl helyett tejet, majd a kikevert krumplipürét szitán dolgozzuk át.

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Afrikai harcsa sült burgonyával, salátával
előző
Afrikai harcsafilé sütése serpenyőben – Profin, de egyszerűen!
Bolognai spagetti sütőben
következő
Bolognai spagetti sütőben
Afrikai harcsa sült burgonyával, salátával
előző
Afrikai harcsafilé sütése serpenyőben – Profin, de egyszerűen!
Bolognai spagetti sütőben
következő
Bolognai spagetti sütőben

Szólj hozzá

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here