Hozzávalók
-
1.5 kg krumpli (pucolva)
-
7 dkg vaj
-
10 dkg tejföl
-
0.5 kiskanál fehérbors
-
3.5 teáskanál só
Leírás
A hagyományos krumplipüré receptje kifejezetten egyszerű. Megmutatjuk, mit hogyan csinálj, hogy a krumplipüré valóban olyan legyen, amilyennek lenni kell!
—
- lépés: A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd alaposan megmossuk.
- lépés: Egy nagy edénybe tesszük a felszeletelt krumplit, majd annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. A vízhez adunk 2 teáskanál sót, majd puhára főzzük.
- lépés: Ha megfőtt a krumpli leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat, tejfölt, borsot, majd a 1,5 teáskanál sót és krumplinyomóval alaposan összedolgozzuk.
Tipp1: A krumplipüré készítésénél a tejföl helyettesíthető tejjel is, úgy folyékonyabb állagot kapunk.
Tipp 2: Ha teljesen sima textúrát szeretnénk, akkor használjunk tejföl helyett tejet, majd a kikevert krumplipürét szitán dolgozzuk át.