1 közepes vöröshagyma | |
1 közepes répa | |
1 kg paradicsom | |
25dkg (pl. penne) tészta | |
olivaolaj | |
só | |
bors | |
bazsalikom | |
1 csipet cukor | |
mozzarella |
Csupán néhány egyszerű alapanyag, mégis nagyon finom a végeredmény. Próbáld ki Te is ezt az egyszerűen elkészíthető paradicsomos szalonnás tésztát!
Vágj apró kockákra egy közepes méretű hagymát, majd pirítsd meg egy magasabb falú serpenyőben, kevés olajon, kb. 2-3 percig.
Reszelj le egy közepes méretű répát, majd azt is add hozzá és pirítsd tovább. Ha úgy érzed igényel még egy kis olajat, pótold bátran. A répát is pirítsd kb. 2-3 percig majd mehet rá az egy kiló kisebb darabokra vágott paradicsom (paradicsomkonzerv is megteszi). Fűszerezd sóval, minimális borssal, bazsalikommal és egy csipet cukorral. (Utóbbi azért kell, hogy a paradicsom savassága csökkenjen.) Főzd így 20-30 percig és figyeld, hogy mindig elég lédús legyen és ne égjen oda.
Időközben egy kisebb serpenyőben kezd el alacsony lángon pirítani a kockákra vágott szalonnát. Nyugodtan hagyj neki kb. 8-10 percet, majd pedig ha a szalonna kieresztette a zsírja nagyrészét, öntsd le a zsírt és a szalonnadarabokat add a készülő paradicsmos szószhoz.
Félúton már érdemes a tésztát is kifőznöd. A tészta zacskójára írt főzési idő előtt 2 perccel vedd ki a tésztát a vízből és add hozzá a majdnem elkészült szószhoz és főzd addig, amíg a tészta teljesen ki nem fő és át nem veszi a szósz zamatát.
Tálalhatod hagyományos reszelt sajttal, de akár össze is melegítheted mozzarellával és paradicsomszeletekkel a tetején, ahogy mi csináltuk.