0 0
Húsos pirog recept egyszerűen

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
A tésztához
25 dkg (+a nyújtáshoz) liszt
10 dkg hideg vaj
1 db tojássárgája
12.5 dkg tejföl
0.5 teáskanál
A töltelékhez
1 szál póréhagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg csirkemell filé
2 evőkanál étolaj
1 kis konzerv sűrített paradicsom
bors
A tetejére
1 evőkanál tej
1 db tojás

Húsos pirog recept egyszerűen

  • Adag: 4
  • Könnyű

Hozzávalók

  • A tésztához

  • A töltelékhez

  • A tetejére

Leírás

Most egy egyszerűen elkészíthető húsos pirog receptet mutatunk, ami nemcsak finom, hanem meglehetősen laktató is! Reggelire, vagy uzsonnára is kiváló!

  1. A tésztához a lisztet egy tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval, majd hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadunk 1 db tojássárgáját, valamint a tejfölt, és simára gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és kb. 30 percig a hűtőben pihentetjük.
  2. A töltelékhez a megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, és a petrezselyemleveleket finomra vágjuk. A csirkemellfilét felkockázzuk, majd a serpenyőben felhevített olajon 2 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, és a hússal együtt további 2 percig pirítjuk. Ezután a húshoz adjuk az aprított petrezselymet, a kis konzerv sűrített paradicsomot és alaposan összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Könnyebben kezelhető a töltelék, ha egy aprítógép segítségével összedaráljuk.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd közben a tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk. 10 cm-es korongokat szaggatunk, majd a leeső részeket is összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Összesen 12 darabnak kell kijönnie. A korongok közepére 2 teáskanál tölteléket teszünk. A tojást szétválasztjuk. A tésztakorongok szélét megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, majd félbehajtjuk, és a szélein összenyomjuk.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd rátesszük a tésztatáskákat. A maradék tojássárgáját elkeverjük egy evőkanál tejjel, majd lekenjük vele a táskákat. A 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  5. Salátával, vagy önmagában tálaljuk.

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Édesburgonya krémleves egyszerűen
előző
Édesburgonya krémleves egyszerűen
Fahéjas csiga kelt tésztából
következő
Fahéjas csiga kelt tésztából
Édesburgonya krémleves egyszerűen
előző
Édesburgonya krémleves egyszerűen
Fahéjas csiga kelt tésztából
következő
Fahéjas csiga kelt tésztából

Szólj hozzá