Hozzávalók
-
370 g zabpehely (nagy szemű)
-
60 g mandula
-
50 g kesudió
-
30 g magkeverék (fenyőmagos)
-
40 g nádcukor
-
60 ml étolaj
-
2 evőkanál méz
-
10 g aszalt alma
-
30 g chia mag
Leírás
Granola készítés házilag? Semmi akadálya! Megmutatjuk az egyik legfinomabb granola receptet, ami tejjel, vagy joghurttal, több mint kiváló reggeli!
—
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A mandulát, kesudiót és a magkeveréket durvább darabokra vágjuk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a felaprított mandulát, kesudiót és magkeveréket, valamint a nádcukrot.
- Egy kisebb tálban kikeverjük a mézet és az olajat, majd hozzáadjuk a nagy tálban lévő száraz alapanyagokhoz. Alaposan elkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a keveréket, elegyengetjük és betesszük sülni. 10 perc után átkeverjük, majd 5 perc után ismét átforgatjuk a granolát. Ha már aranybarna, akkor kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Hűlés közben meg fog keményedni a granola.
- Eközben az aszalt almát és aszalt áfonyát ízlés szerint feldaraboljuk. Ha kihűlt a granola, hozzákeverjük a feldarabolt aszalt gyümölcsöket és a chia magot.
- Légmentesen zárható edénybe tesszük, amiben akár több napig is eláll.
Tejjel, natúr joghurttal fogyasztjuk!