0 0
Gesztenyés pathé – ahogy mindenki szereti

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

A tésztához:
430 g gesztenye püré
125 g puha vaj
18 g tojássárgája
60 g egész tojás
50 g liszt
A csokibevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj

Gesztenyés pathé – ahogy mindenki szereti

  • Könnyű

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • A csokibevonathoz:

Leírás

Egyszerű és közkedvelt pathé recept, ami garantáltan ízleni fog az egész családnak! Próbáld ki, még ma!

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A puha vajat kihabosítjuk a gesztenyepürével, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük.
  3. A masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe apró karmokat nyomunk egymás mellé.
  4. Betesszük a pathét a sütőbe, majd addig sütjük, míg a vékonyabb végük pirulni kezd, és mikor már leragadás nélkül feljönnek a sütőpapírról.
  5. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük benne az egy evőkanál olajat, majd egyesével belemártjuk a karmok alsó részét. Csepegtető rácsra helyezzük a karmokat, majd hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen rajtuk a csoki.

A karmok igény szerint párizsi krémmel tölthetőek. Ebben az esetben két adag elkészítését javasoljuk. A pathé aljára párizsi krémet nyomunk, majd hozzáillesztünk egy másik pathét az aljánál fogva és ezt követően mártjuk az alsó részüket az olvasztott csokiba.

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Egyszerű foghagymakrém leves
előző
Fokhagymakrémleves tejjel – egyszerű és nagyszerű
Granola készítés házilag
következő
Granola recept házilag
Egyszerű foghagymakrém leves
előző
Fokhagymakrémleves tejjel – egyszerű és nagyszerű
Granola készítés házilag
következő
Granola recept házilag

Szólj hozzá