Hozzávalók
-
A tésztához:
-
430 g gesztenye püré
-
125 g puha vaj
-
18 g tojássárgája
-
60 g egész tojás
-
50 g liszt
-
A csokibevonathoz:
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 evőkanál étolaj
Leírás
Egyszerű és közkedvelt pathé recept, ami garantáltan ízleni fog az egész családnak! Próbáld ki, még ma!
—
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A puha vajat kihabosítjuk a gesztenyepürével, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük.
- A masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe apró karmokat nyomunk egymás mellé.
- Betesszük a pathét a sütőbe, majd addig sütjük, míg a vékonyabb végük pirulni kezd, és mikor már leragadás nélkül feljönnek a sütőpapírról.
- Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük benne az egy evőkanál olajat, majd egyesével belemártjuk a karmok alsó részét. Csepegtető rácsra helyezzük a karmokat, majd hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen rajtuk a csoki.
A karmok igény szerint párizsi krémmel tölthetőek. Ebben az esetben két adag elkészítését javasoljuk. A pathé aljára párizsi krémet nyomunk, majd hozzáillesztünk egy másik pathét az aljánál fogva és ezt követően mártjuk az alsó részüket az olvasztott csokiba.