0 0
Fahéjas csiga kelt tésztából

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
A tésztához
50 dkg liszt
1.5 dl tej
25 g élesztő
1 db tojás
1 evőkanál cukor
1 csipet
2 zacskó vaníliás cukor
5dkg (olvasztva) vaj
étolaj
A töltelékhez
5 evőkanál cukor
1.5 evőkanál fahéj
A díszítéshez
120 g porcukor
35 ml tej
0.5 teáskanál vanília kivonat

Fahéjas csiga kelt tésztából

  • Adag: 4
  • Közepes

Hozzávalók

  • A tésztához

  • A töltelékhez

  • A díszítéshez

Leírás

Egyszerűen elkészíthető és igazán finom fahéjas csiga recept kelt tésztából. Melegen a legfinomabb, de másnapi reggelinek sem utolsó!

Tészta

A tésztához meglangyosítjuk a tejet, hozzáadjuk a cukrot, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Ezt követően hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, a sót, a tojást, 2 dkg olvasztott margarint, valamint a lisztet. (Ha édesebbre szeretnénk a tésztát, akkor több cukrot is adhatunk hozzá.) Közepes keménységűre dagasztjuk a tésztát. Ha nagyon kemény, akkor tejjel lazítjuk. Ha megfelelő a tészta, kevés olajjal megkenjük a tetejét és letakarjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük (kb. 1,5 óra).

Ha megkelt a tészta, olajozott deszkára tesszük, majd kb. 1 centiméteres vastagságú téglalap formára nyújtjuk és megkenjük olvasztott margarinnal.

Töltelék

A töltelékhez összekeverjük a cukrot és a fahéjat, majd eloszlatjuk a tészta tetején úgy, hogy az alsó hosszú oldalnál egy centiméter vastagságú sávot üresen hagyunk. (Ez a rész lesz a csiga vége.) A felső hosszabbik oldalnál fogva szorosan feltekerjük a tésztát, majd kb. 1,5-2 centiméter vastagságú szeletekre vágjuk (9-10 db lesz belőle).

Sütés

Egy tepsit vékonyan kivajazunk/zsírozunk, kibéleljük sütőpapírral, majd belehelyezzük a csigákat. Ha azt szeretnénk, hogy a csigák összeérjenek, akkor szorosan egymás mellé helyezzük őket, ha laposabb csigákat szeretnénk, akkor kb. 3 centiméter távolságra sorakoztatjuk őket. A csigák tetejét és oldalát megkenjük olvasztott margarinnal, majd ismét kelesztjük őket, kb. 10-15 percig. A sütőt kb. 170 fokra előmelegítjük (alsó sütés, légkeverés), majd addig sütjük a csigákat, míg a tetejük megpirul.

Díszítés

A díszítéshez a porcukrot, tejet és vanília kivonatot egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Az így kapott sűrű cukormasszával a megsült és kihűlt csigákat ízlés szerint díszítjük.

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Egyszerű húsos pirog recept
előző
Húsos pirog recept egyszerűen
Fehércsokis málnás kupolasüti tükörglazúrral
következő
Fehércsokis málnás kupolasüti tükörglazúrral
Egyszerű húsos pirog recept
előző
Húsos pirog recept egyszerűen
Fehércsokis málnás kupolasüti tükörglazúrral
következő
Fehércsokis málnás kupolasüti tükörglazúrral

Szólj hozzá