Hozzávalók
-
14 dkg étcsokoládé
-
40 g (+ a sütőforma kikenéséhez) margarin
-
4 db egész tojás
-
6 g liszt
-
só
-
kakaópor
Leírás
Csokiimádó vagy? Ajánljuk figyelmedbe ezt a csokoládé szuflé receptet. Kevés hozzávalóból, rövid idő alatt olyan desszertet készíthetsz, ami mindenkit levesz a lábáról!
A sütőt melegítsük elő 240 fokra. 4 db szuflé formát kivajazunk, majd kakaóporral vékonyan vonjuk körbe.
Az étcsokit a vajjal és egy csipet sóval olvasszuk fel, kb. 45 fokig melegítsük. A 4 db tojás sárgáját keverjük bele a csokis masszába. A tojásfehérjéket lágy habbá verjük, majd adagonként ezt is belekeverjük a csokoládé szuflé masszájába.
Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük. A csokoládé szuflé masszát elosztjuk a formákban, majd az előmelegített sütőbe tesszük őket 5 percre. Fontos, hogy ne süssük túl, mert másként nem lesz folyós a közepe.
Az öt perc letelte után kivesszük őket a sütőből és még melegen tálaljuk önmagában, vagy vanília fagylalt kíséretében.