Hozzávalók
-
1 kg édesburgonya
-
2 evőkanál étolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
szerecsendió
-
1.2 liter zöldség alaplé
-
4 szelet szalonna
-
2 dl főzőtejszín
-
só
-
fehérbors
Leírás
Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja a burgonyakrémleves elkészítésének. Próbáld ki és lepd meg az egész családot egy kiváló levessel!
—
- Megpucoljuk a hagymát, apró kockákra vágjuk és 2 evőkanál olajon üvegesre sütjük.
- Az édesburgonyákat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Az édesburgonyát hozzáadjuk az üvegesre sütött hagymához, majd 1-2 percig pároljuk, és felöntjük a zöldség alaplével. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés szerecsendiót adunk hozzá.
- A burgonyát puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főzőtejszínt és 1-2 percig forraljuk.
- A szalonnákat feldaraboljuk, majd ropogósra sütjük, papírtörlőre szedjük.
- Az édesburgonya krémlevest tányérba merjük és megszórjuk a tetejét a pirított szalonnával.