0 0
Édesburgonya krémleves egyszerűen

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Ennyi főre:
1 kg édesburgonya
2 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
szerecsendió
1.2 liter zöldség alaplé
4 szelet szalonna
2 dl főzőtejszín
fehérbors

Édesburgonya krémleves egyszerűen

  • 45
  • Adag: 4
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja a burgonyakrémleves elkészítésének. Próbáld ki és lepd meg az egész családot egy kiváló levessel!

  1. Megpucoljuk a hagymát, apró kockákra vágjuk és 2 evőkanál olajon üvegesre sütjük.
  2. Az édesburgonyákat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Az édesburgonyát hozzáadjuk az üvegesre sütött hagymához, majd 1-2 percig pároljuk, és felöntjük a zöldség alaplével. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés szerecsendiót adunk hozzá.
  3. A burgonyát puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főzőtejszínt és 1-2 percig forraljuk.
  4. A szalonnákat feldaraboljuk, majd ropogósra sütjük, papírtörlőre szedjük.
  5. Az édesburgonya krémlevest tányérba merjük és megszórjuk a tetejét a pirított szalonnával.

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Egyszerű húsos pirog recept
következő
Húsos pirog recept egyszerűen
Egyszerű húsos pirog recept
következő
Húsos pirog recept egyszerűen

Szólj hozzá

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here