0 0
Bulgurral töltött padlizsán

Oszd meg a közösségi médiában:

Vagy használd ezt az url-t a megosztáshoz

Hozzávalók

Adjust Servings:
4 db (kb.50 dkg) padlizsán
6 dkg bulgur
egy negyed TV paprika
1 közepes fej vöröshagyma
bazsalikom
olivaolaj
bors

Bulgurral töltött padlizsán

  • Adag: 4
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Szereted a padlizsánt és a bulgurt is? Próbáld ki a hús nélküli, bulgurral töltött padlizsán receptünket, amit igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság!

A padlizsánok tetejét levágjuk, egy kanál segítségével a magos részt kikaparjuk, a padlizsánok oldalán pedig nagyjából egy centiméteres padlizsánhús réteget hagyunk. A kikapart, mag nélküli részből nagyjából 5 dkg-ot félreteszünk és felkockázunk. A padlizsánok belsejét megsózzuk, majd egy órára félretesszük őket.

Eközben a bulgurt lepirítás után kétszeres mennyiségű vízzel, alacsony lángon puhára főzzük. A paprikát, hagymát felkockázzuk, és kevés olajon a feldarabolt padlizsánnal együtt megpirítjuk őket. Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Ha a zöldségek megpirultak összekeverjük a bulgurral.

A padlizsánokat lecsöpögtetjük, majd megtöltjük őket a zöldséges bulgurral. Visszahelyezzük a levágott padlizsántetőket a padlizsánokra, majd kevés olajjal meglocsoljuk őket. 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük őket, ügyelve arra, hogy mikor kezdenek összeesni.

Hobbikonyha.hu

Lelkes hobbiszakács vagy? Mi is! Már gyerekkorunk óta sütünk-főzünk és úgy döntöttünk, hogy itt lenne az ideje az eddig szerzett tapasztalatokat írásba foglalni. Kövesd a legújabb receptjeinket napról napra és főzz még finomabbat!

Répaleves recept egyszerűen
Előző
Répaleves recept egyszerűen
répatorta mascarpone krémmel
Következő
Répatorta mascarpone krémmel – Egészséges, mégis finom!
Répaleves recept egyszerűen
Előző
Répaleves recept egyszerűen
répatorta mascarpone krémmel
Következő
Répatorta mascarpone krémmel – Egészséges, mégis finom!

Szólj hozzá