Hozzávalók
-
1 db fejes káposztavagy lilakáposzta, vagy vegyesen
-
1 db sárgarépa
-
0.5 db lilahagymavagy vöröshagyma, vagy vegyesen
-
A coleslav szószhoz
-
2 ek mustár
-
2 ek majonéz
-
2 ek tejföl
-
Fűszerek
-
só
-
bors
-
1 tk cukor
Leírás
Az egyik legegyszerűbb amerikai káposztasaláta recept, azoknak is, akik nem szívesen eszik a zöldségeket. Mutatjuk a trükköket!
Az amerikai káposztasaláta, vagy coleslaw saláta pillanatok alatt elkészíthető és kifejezetten azoknak ajánljuk, akikre nem jellemző a saláta fogyasztás. Ezt ők is garantáltan kedvelni fogják!
- Tisztítsd meg a fejeskáposztát majd egy káposztareszelővel, vagy mandolinnal reszeld le. Természetesen késsel is vághatod, de ügyelj arra, hogy amennyire csak lehet egységes méretűek legyenek a csíkok és vékonyak (3-4 mm). A lereszelt káposztát tedd egy külön tálba és alaposan sózd meg (1 csapott tk só) és forgasd össze. Tedd félre a káposztát kb. fél órára, hogy a sózás hatására levet engedjen.
- Időközben reszeld le az sárgarépát is ugyanolyan méretűre és vágd össze a lilahagymát vékony fél karikákra. Ezt is sózd és borsozd, majd tedd félre.
- A coleslaw szósz elkészítése következik, ami ebben az esetben nagyon egyszerű lesz.
Keverd össze a mustárt, majonézt és a tejfölt, minimálisan sózd meg, majd pedig curkozd. - Utolsó lépésként vedd elő a lereszelt káposztát, nyomkodd ki a levét és tedd egy külön tálba, majd pedig keverd össze a félretett sárgarépával, hagymával és a szósszal. És kész is.
Szerintünk ez az egyik legjobb és legegyszerűbb módja az amerikai káposztasaláta recept elkészítésének, de természetesen még számtalan egyéb variáció is létezik.
Elkészíthető lila káposztával, vagy akár felesben lila és fejeskáposztával, de sokan tesznek bele almát, ecetet, újhagymát stb.
Tippek:
- A káposzta állagát mindenki máshogy szereti, így ebben sincs különösebb kikötés, viszont érdemes ügyelni arra, hogy ne legyen túl apróra vágva, mert akkor teljesen összeesik és megpuhul. Érdemes a fent leírt 3-4 mm vastagságot tartani. Mi leginkább. a késsel történő szeletelést javasoljuk.
- Ha almát is teszel az amerikai káposztasalátába, ügyelj arra, hogy az már önmagában is édesíteni fogja a coleslawt, tehát nem lesz szükséged annyi cukkorra.
- Függően attól, hogy milyen formában szereted a hagymát, akár fel is kockázhatod nagyon apróra. Mi inkább a vékony szeleteket részesítjük előnyben, de ez ízlés kérdése.
- A coleslaw szószhoz nyugodtan adhatsz ecetet is, de legtöb esetben citromlével teszik még pikánsabbá.